Tilček Team organizirao ligu Tilčekov put 2023

02.03.2023.

Tilček Team organizirao ligu Tilčekov put 2023

Završetkom šestog kola službeno je završila ovogodišnja virtualna liga Tilčekov put 2023.

U proteklih šest tjedana u ligi je sudjelovalo nešto manje od 200 natjecatelja, a natjecatelji su odrađivali svoje aktivnosti u mjestima gdje se nalaze. Po prvi puta Tilček se spominjao na Aljasci, u Japanu, u Izraelu, kao i u raznim dijelovima Hrvatske.

U ovogodišnjoj ligi uz natjecateljski dio održan je i Humanitarni put, gdje su pobjednici po kategorijama u svakom kolu donirali sredstva naših donatora lige. Na taj način su donacije primile udruge:

Nova budućnost iz Samobora, Jak kao Jakov iz Karlovca, Udruga Perle iz Hvara (dva puta), Vretenac iz Slatine, Za ratnicu Lavu.

Izdvojit ćemo samo posebne trenutke lige, tako je jedan od sudionika ovogodišnje lige plovio morem, a sve je svoje aktivnosti odrađivao na brodu. U ligi sudjeluje i tim Pahuljica, koji je prije dvije godine bio i pobjednik lige, a ove godine su ponovili taj uspjeh. Zanimljiva činjenica je da cijeli tim Pahuljica hoda, ne trči, a pojedini njihovi članovi naprave i preko 100 kilometara tijekom vikenda. Spomenimo i supružnike Jakelić koji su s nama od prvog dana, a svoje aktivnosti rade na našem najsunčanijem otoku Hvaru.

Moramo spomenuti i lijepu priču Humanitarnog puta, kad je pobjednica petog kola Dragana Osman okupila članove svoje ekipe Tim Kilimanjaro Vujec, te su uz donaciju lige uplatili dodatni iznos za liječenje malene Lave.  

Iako je liga koncipirana više kao zimska priprema za nadolazeću sezonu, kilometri koje rade sudionici su zaista impresivni, tako da je u šest kola napravljeno preko 20 tisuća kilometara prijeđenog puta i preko 223 kilometra visinske razlike.   

Dejan Juranić, Tilček Team 

 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr