Uspješno održan Ljetni kamp

28.08.2023.

Uspješno održan Ljetni kamp

Ove je godine Ljetni kamp "Hawk City" u organizaciji Kreativnog studija Zvrk i Kazališta Škrabe održan već sedmu godinu zaredom, a privukao je najveći broj djece i mladih do sada.

Svi oni uživali su četiri vruća dana, od 21. do 24. kolovoza u zabavnim aktivnostima u jaskanskim dvoranama Glazbene škole i Doma kulture te u vrtnom prostoru Glazbene škole i perivoju dvorca Erdödy. U kamperskim pustolovinama sudjelovalo je čak 40 - ak kampera iz Jastrebarskog i okolice te Općine Klinča Sela i Grada Samobora. 

Kamp je i ove godine osmislila i vodila predsjednica Zvrka i umjetnička voditeljica Kazališta Klementina Škrabe. Kamperi su glumili, plesali, snimali filmiće, crtali, istraživali prirodu, natjecali se u "srednjovjekovnim" igrama, ali i uživali na ljetnom kinu u večernjim satima te izradili prvu jaskansku Knjižnicu za pse.

Zvrk i Kazalište veliku zahvalu upućuju Glazbenoj školi Jastrebarsko na čelu s ravnateljicom Ivom Barač. Većina mladih kampera u sklopu Kampa je prvi put zakoračila na kazališnu pozornicu te se tamo odlično snašla u malim glumačkim ulogama, a Centru za kulturu Jastrebarsko organizatori zahvaljuju što je kamperima otvorio vrata svoje velike kazališne dvorane Doma kulture.    

Ljetni kamp "Hawk City" održava se svake godine u drugoj polovici kolovoza kada djeca i mladi imaju više vremena, a uz uživanje u ljetnim praznicima željni su kreativnih i edukativnih sadržaja. Ovogodišnji polaznici Kampa postali su prava ekipa i prijatelji, a ni velike vrućine nisu ih spriječile da uživaju u veselim pustolovinama koje su im pripremili voditelji kamperskih radionica. „Nadamo se da će se većina njih predstojeće sezone nastaviti družiti na satovima glume, probama i predstavama Kazališta Škrabe, a neki od njih već i jesu uspješni glumci jaskanskog kazališta“, ističu organizatori.

Održavanje Ljetnog kampa "Hawk City 2023" pomogli su Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.

 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr