Dvorac u dječjem oku

05.05.2023.

Dvorac u dječjem oku

Obnova dvorca Erdödy važna je za sve građane Jaske, pa tako i za one najmlađe. Svoje emocije prenijeli su na papir i pokazali cijelom gradu na izložbi dječjih radova održanoj u perivoju.

Dječja mašta uključila je tako brojne želje o budućim sadržajima dvorca, no jedno je svima zajedničko – veselje što će on uskoro svima otvoriti svoja vrata.

Polaznici dječjeg vrtića Radost oslikali su tako dvorac u sadašnjosti i budućnosti, a šarenilo njihovih radova oduševilo je njihove odgojitelje, roditelje i slučajne prolaznike, no ponajviše ostalu djecu.

Pridružili su im se i učenici Područne škole Cvetković OŠ „Ljubo Babić“ koji su u svojim sastavcima pisali o dvorcu, kako ga oni vide i kako bi ga voljeli vidjeti u budućnosti.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Zvonimir Novosel, naglasivši kako živimo u povijesnom trenutku u kojem se događa iznimno važna obnova dvorca, a najemotivnije je vide djeca. „Ponosan sam kad vidim kako naši najmlađi žive s dvorcem, a različitim aktivnostima želimo doprinijeti da dvorac živi u svakom kutku Jaske, u svakom našem domu, u svakome od nas“, zaključio je gradonačelnik zahvalivši svima koji su svojim radom s djecom omogućili da svi uživamo u njihovim impresijama.

Izložbu su organizirali Gradski muzej i Centar za kulturu, a voditeljica Muzeja Jelena Škrabe naglasila je kako osim radosti koju donose ove radove zaista i krasi kvaliteta po kojoj se vidi sav trud koji se ulaže u rad s djecom. Dodala je kako se na ovaj način paviljon u perivoju pretvorio u pravi mali umjetnički paviljon ukrašen na najljepši način – dječjim osmijesima i srećom.

Uključila se i Glazbena škola Jastrebarsko pa su brojni posjetitelji izložbe uživali u izvedbama Josipa Radelje, Emanuela Stanka, Josipa Balobana, Elle Križančić, Olivije Božak, Leonarda Bobana i Klare Žalac, pod vodstvom profesora Tomislava Ribičića i Ive Zbožinek Janušić.

Djeci su se pridružili i njihovi odgojitelji i učitelji, zajedno s ravnateljicama Jadrankom Stojković i Ivom Barač, a izložbu su razgledali i Mali znanstvenici sa svojim voditeljicama i zamjenicom gradonačelnika Nikolinom Ribarić.

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr