Električni bicikli od 1. svibnja dostupni građanima i posjetiteljima

29.04.2022.

Električni bicikli od 1. svibnja dostupni građanima i posjetiteljima

Kao i prethodnih godina, nakon zimske pauze, električni bicikli ponovno su dostupni građanima. Od 1. svibnja možete tako unajmiti bicikl i uživati u vožnji jaskanskim krajem.

Još 2018. godine u blizini dvorca Erdödy otvorena je prva garaža s javnim električnim biciklima u Hrvatskoj, namijenjena iznajmljivanju e-bicikala putem automatiziranog Nextbike sustava naplate.

Prometnom signalizacijom označeno je 256 kilometara biciklističkih ruta/staza, a svaka od njih nudi nešto posebno i zanimljivo avanturistima ili turistima, ali i svima onima koji već sada dobro poznaju Jasku.

Građanima su na raspolaganju i atraktivna cikloturistička odmorišta uređena u blizini dvorca Erdӧdy te na Plešivici, kraj glavnog ulaza Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje i na ulazu u prigradsko naselje Hrastje Plešivičko. 

U tijeku je i projekt izgradnje i modernizacije biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici koji će uvelike povećati sigurnost pješaka i biciklista u prometu.

Pogledajte video s uputama kako unajmiti električni bicikl!

© 2022. Grad Jastrebarsko

Brzi kontakt za sva pitanja

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr