Grad Jastrebarsko otvara se poduzetnicima

18.10.2021.

Grad Jastrebarsko otvara se poduzetnicima

Grad Jastrebarsko kontinuirano ulaže u gospodarstvo, što je temeljna okosnica daljnjeg razvoja grada.

Jedna od mjera koju je uveo gradonačelnik Zvonimir Novosel je Dan otvorenih vrata za poduzetnike svakog prvog utorka u mjesecu, prema prethodnoj najavi. Prilika je to da poduzetnici iznesu svoje vizije, planove i potrebe te da Grad pronađe adekvatan način potpore njihovim projektima od samog početka.

Od gotovo 25 milijuna kuna koliko će u narednom periodu biti uloženo u razvoj gospodarstva, znatan dio sredstava dolazi iz EU fondova.

Najvažnije je zasigurno ulaganje u razvoj Gospodarske zone Jalševac gdje je nedavno uloženo  6,5 milijuna kuna, od čega gotovo 4,2 milijuna kuna europskih sredstava za razvoj infrastrukture koja će zasigurno privući još veći broj investitora i time otvoriti nova radna mjesta. Ulaganje u gospodarsku zonu nastavlja se i novim EU projektom izgradnje prometnica ukupne vrijednosti 13 milijuna kuna, a za koji potpora iz EU iznosi 11 milijuna kuna, dok će preostala 2 milijuna osigurati Grad Jastrebarsko.

Radimo sve da na područje Jastrebarskog privučemo nove investicije, kako bi što veći broj naših sugrađana ovdje pronašao adekvatno zaposlenje i uvjete za kvalitetan život. Želimo stvoriti održiv lokalni koncept u kojem će biti povezano obrazovanje i zapošljavanje na nekom od radnih mjesta budućnosti. Mislim da je Jaska na dobrom putu, istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Povećanje broja zaposlenih u Jastrebarskom već je postao trend. Iako je povećana potreba za radnom snagom djelomično ograničena zbog pandemije, ipak je i u 2020. godini zabilježen rast. S druge strane, kontinuirano se prati pad broja nezaposlenih, što se ponajviše odnosi na period od 2017. godine. Prema posljednjim dostupnim podacima, u Jastrebarskom je prijavljeno 243 nezaposlenih osoba (podaci HZZ).

Grad Jastrebarsko različitim mjerama pomaže i razvoju gospodarstva i poljoprivrede, a između ostalog sufinanciraju se i troškovi izrade projektne dokumentacije za prijavu na projekte Europske unije, budući da je Jastrebarsko među vodećim gradovima po povlačenju sredstava iz EU fondova. Od 20 projekata vrijednih gotovo 320 milijuna kuna, realizirano je 12, 6 je u provedbi, dok su 2 prijavljena. Na taj se način ulažu znatna sredstva u razvoj grada što doprinosi pozitivnim trendovima kad je riječ o povećanom zapošljavanju.

 

 

 

 

© 2021. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr