Hrvatski branitelji, hvala!

05.08.2021.

Hrvatski branitelji, hvala!

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja, u Jastrebarskom je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Nakon misnog slavlja za Domovinu, u dvorani pastoralnog centra župe svetog Nikole biskupa u Jastrebarskom, održana je svečanost polaganja vijenca i paljenja svijeća kod Spomen obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova u povodu Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja. Vijenac je položio te pritom i zapalio svijeću gradonačelnik Zvonimir Novosel, u pratnji zamjenice Nikoline Ribarić i potpredsjednika Gradskog vijeća Milenka Kordića. Potom su svijeće zapalili i predstavnici jaskanskih braniteljskih udruga, jaskanskih političkih stranaka, predstavnici vatrogasaca i sugrađani.

Kratku molitvu kod Spomen obilježja predvodio je kapelan župe svetog Nikole biskupa, Matej Petrić.

Neizmjerna zahvalnost prema herojima Domovinskog rata nešto je s čime svakodnevno živimo i osjećamo, jer to je temelj Domovine čiju slobodu danas uživamo - čestitku svim sugrađanima i građanima Republike Hrvatske uputio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

© 2021. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr