Jaskanski branitelji, hvala!

17.08.2021.

Jaskanski branitelji, hvala!

Predstavnici jaskanskih braniteljskih udruga, policije i Grada Jastrebarskog, u ponedjeljak 16. kolovoza 2021. godine, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred Spomen ploče u kamenolomu Vranov Dol odali su počast poginulim herojima - hrvatskim braniteljima, kao i svim nevinim žrtvama Domovinskog rata.

Postrojavanje jaskanskih branitelja ove se godine nije održalo ovdje u Vranov Dolu, već će se održati u Perivoju dvorca Erdödy, u subotu 28. kolovoza u sklopu svečanog obilježavanja 30. obljetnice od početka Domovinskog rata i prvog postrojavanja 61. samostalne bojne ZNG RH.

U ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, svijeću je upalila njegova zamjenica Nikolina Ribarić poručivši pritom: „Prije točno 30 godina, 16. kolovoza 1991. u kamenolomu Vranov Dol, jaskanski su dragovoljci stali uz bok jedan do drugoga i hrabrim srcem krenuli u obranu naše Domovine Hrvatske. Tog se dana prisjećamo puni emocije, zahvale i ponosa u čast hrvatskih heroja, odajući pritom počast poginulim hrvatskim braniteljima, kao i svim nevinim žrtvama Domovinskog rata. Neka im je vječna slava i hvala!“

Paljenjem svijeće, počast poginulima ovom je prilikom odao i predsjednik kriznog štaba tadašnje općine Jastrebarsko, Ivan Penić. 

© 2021. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr