Nova oprema za vatrogasni dom u Gucima

20.12.2022.

Nova oprema za vatrogasni dom u Gucima

Blagdansko druženje mještana u Gucima Draganičkim bila je prilika i za predstavljanje nove opreme, sufinancirane iz europskih sredstava.

Naime, u organizaciji DVD-a Guci i tamošnjeg malonogometnog kluba održano je blagdansko druženje mještana kojima se pridružio i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Ovom je prilikom gradonačelnik obišao uređene prostorije opremljene u sklopu projekta „Opremanje vatrogasnog doma u naselju Guci Draganički“ koji je od strane LAG-a SAVA odobren u sklopu Natječaja Tip operacije 2.1.1. Potpora razvoju opće društvene infrastrukture te poboljšanju uvjeta života na ruralnom području

Natječajem je dodijeljena potpora u iznosu od 141.680,00 kuna, od čega je 90% osigurano iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj dok Republika Hrvatska sudjeluje s 10% udjela. Ukupna je vrijednost ovog projekta 177.300,00 kuna, od čega je i Grad Jastrebarsko osigurao 35.620,00 kuna.

Osim za potrebe DVD – a Guci, objekt ima i širu društvenu namjenu te služi za okupljanja i različite aktivnosti stanovnika naselja, što je i potvrđeno na ovom druženju, a osim kuhinje, nabavljena je oprema i za dvoranu.

Predsjednik mjesnog odbora Nedeljko Bujan naglasio je kako je ovim uređenjem dom dobio dodatnu svrhu pa će još više koristiti i vatrogascima i svim mještanima. Zadovoljan je i predsjednik DVD-a Guci Josip Golub, jer se u prostoru doma održavaju različite aktivnosti vatrogasaca.

Projekt je prijavljen na Natječaj iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020., Natječaja za provedbu tipa operacije 2.1.1. iz Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe SAVA (LAG SAVA), referentna oznaka: 21-2-1-1, financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Podmjera 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, Tip operacije TO 2.1.1. „Potpora razvoju opće društvene infrastrukture te poboljšanju uvjeta života na ruralnom prostoru“.

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr