Obnovljeno više od 11 kilometara prometnica u plešivičkom kraju

17.05.2023.

Obnovljeno više od 11 kilometara prometnica u plešivičkom kraju

Više od 11 kilometara na 14 prometnica u plešivičkom će kraju biti sanirano u sklopu projekta koji se provodi diljem grada i gradskih naselja.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel obišao je Pavlovčane, Breznik Plešivički, Gornju Reku, Plešivicu, Vranov Dol i Prilipje i porazgovarao s mještanima o radovima koji su u tijeku.

Ovaj je kraj prometno trenutno vjerojatno i najzahtjevniji, jer se osim radova koje je ugovorio Grad izvode radovi i na sanaciji cestovnih klizišta na županijskim cestama, ali i na sanaciji klizišta na Prilipju koje se također financira iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Iz tog razloga postoje i poteškoće u prometovanju što dodatno otežavaju loši vremenski uvjeti, u što se i osobno uvjerio gradonačelnik sa svojim suradnicima, zamjenicom Nikolinom Ribarić, predsjednikom Gradskog vijeća Leonom Bastašićem i potpredsjednikom Milenkom Kordićem te pročelnicom Irenom Strmečki i predstavnicom naručitelja Jasminkom Kišić.

U obilasku su mu se pridružili mještani te predstavnici mjesne samouprave, Stjepan Vukić iz Vranov Dola, Danica Puškarić iz Breznika Plešivičkog i Valentina Jagunić kao gradska vijećnica s Plešivice.

Svi su izrazili zadovoljstvo što će brojne prometnice kroz njihova naselja biti sanirane, ali i ukazali na dodatne potrebe mještana.

Rokovi za izvođenje radova su zaista kratki i svjesni smo kako je trenutno svakodnevno putovanje otežano, osobito u plešivičkom kraju. No, moramo također znati kako će samo u tri mjeseca na jaskanskom području biti sanirano gotovo 80 prometnica, što je povijesno ulaganje u povijesno kratkom roku. Još jednom zahvaljujem na strpljenju i pozivam na razumijevanje.“, istaknuo je gradonačelnik Novosel.

Svi su ovi radovi financirani iz sredstava Fonda solidarnosti iz kojeg je ukupno „povučeno“ više od 9 milijuna Eura, a u najavi su i dodatna sredstva za nove radove.

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr