Postrojavanje jaskanskih branitelja 28. kolovoza u Perivoju dvorca Erdödy!

11.08.2021.

Postrojavanje jaskanskih branitelja 28. kolovoza u Perivoju dvorca Erdödy!

30. obljetnicu od prvog postrojavanja jaskanski će branitelji ove godine zajednički obilježiti i to 28. kolovoza svečanim mimohodom i postrojavanjem u Perivoju dvorca Erdödy.

U organizaciji Grada Jastrebarskog, u subotu 28. kolovoza 2021. u prijepodnevnim satima, svečano će se u Jastrebarskom obilježiti 30. obljetnica od prvog postrojavanja 61. samostalne bojne ZNG RH (16. kolovoza 1991. – kamenolom Vranov Dol). Postrojavanje jaskanskih branitelja ove se godine neće održati 16. kolovoza u Vranov Dolu, već će na taj dan uže izaslanstvo predstavnika braniteljskih udruga, policije, i Grada Jastrebarskog odati počast poginulim herojima - hrvatskim braniteljima, kao i svim nevinim žrtvama Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen ploče u kamenolomu, u 18 sati.

30. obljetnicu od prvog postrojavanja 61. bojne ZNG ujedno i početka Domovinskog rata, koja će se ove godine svečano održati u Jastrebarskom, podržao je predsjednik RH, Zoran Milanović. Ovim putem pozivamo sve branitelje da ove godine, 28. kolovoza, zajednički obilježimo 30. obljetnicu od početka organizirane obrane jaskanskog kraja. U narednim danima, na stranicama Grada bit će objavljen detaljan program i protokol, a zbog epidemiološke situacije, potrebne će biti najave i potvrde dolaska svih branitelja kao i ostalih uzvanika koji će sudjelovati u mimohodu i postrojavanju odnosno službenom programu. 

© 2021. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr