Radi se na sanaciji klizišta u Prilipju

27.04.2023.

Radi se na sanaciji klizišta u Prilipju

U tijeku su radovi na sanaciji klizišta u naselju Prilipje koje se nalazi u neposrednoj blizini obiteljskih kuća.

Konkretno, do sad su izvedeni pripremni radovi, što je uključilo uklanjanje drveća i grmlja s područja obuhvaćenog klizištem, izmještanje postojećih instalacija te izvedbu radnog platoa.

Izvođač trenutno izvodi radove strojnog bušenja za izvedbu pilota, s ciljem sprječavanja daljnjeg razvoja klizišta na lokaciji.

Grad Jastrebarsko prijavio je projekt sanacije klizišta aktiviranog uslijed potresa u prosincu 2020. godine na javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te mu je odobren ukupan iznos od 1,7 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Isto tako, u naselju se izvode i radovi na sanaciji prometnica, također iz sredstava Fonda solidarnosti, stoga molimo građane za strpljenje i razumijevanje, jer će uskoro ovdje biti puno sigurnije i ugodnije za prometovanje.

Osim klizišta u Prilipju, postoji još nekoliko aktivnih klizišta na području grada Jastrebarskog, a za njihovu sanaciju izrađuje se potrebna dokumentacija.

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr