Savjet mladih pokreće karijere mladih Jaskanaca novom inicijativom #CareerStarter

19.05.2021.

Savjet mladih pokreće karijere mladih Jaskanaca novom inicijativom #CareerStarter

#CareerStarter inicijativa je u obliku savjetovališta za studente i mlade pri zapošljavanju kojom se mladim Jaskancima pomaže da se istaknu na tržištu rada i uspješno započnu svoju karijeru.

Savjet mladih grada Jastrebarskog pokreće inicijativu pod nazivom #CareerStarter te poziva mlade Jaskance koji trebaju pomoć sa prijavom za poslove, pisanje životopisa i motivacijskih pisama ili pripremom za selekcijske postupke da se jave na career.starter.jastrebarsko@gmail.com.

Članovi Savjeta mladih Grada Jastrebarskog pomoći će mladim jaskancima u ključnom dijelu njihova procesa zapošljavanja - svoje iskustvo i vještine mogu ponuditi kao pomoć pri pisanju životopisa, motivacijskih pisama, cover lettera i otvorenih pisama. Također, suradnjom s mladima koji žive i djeluju na području Jastrebarskog, Savjet mladih nudi usluge fotografiranja za životopise i službene profile na online platformama za zapošljavanje, usluge simuliranja razgovora za posao, te savjete kako zadiviti na intervjuu.

Ova je inicijativa uvrštena u Program rada Savjeta mladih Grada Jastrebarskog za 2021. godinu će biti aktivna do kraja godine, ovisno o interesu i prijavama mladih Jaskanaca. Predsjednica Savjeta mladih, Marija Bobinski, o inicijativi kaže: “Prepoznali smo potrebu studenata i mladih koji se nepriremljeni nađu na tržištu rada i želimo im pomoći da čim prije ostvare željeni uspjeh. Tražili smo način da ih usmjeravanjem i kvalitetnom pripremom potaknemo da nađu posao koji ih zanima, te da željeni posao u konačnici i dobiju.”

Savjet mladih Grada Jastrebarskog nada se kako će mladim jaskancima, pogotovo studentima, pomoći da budu zamijećeni na tržištu rada, da se nauče kvalitetno predstavljati svojim poslodavcima, uživo i online, te da brzo nakon suradnje uspješno i pravilno pristupe procesima prijave za željeni posao. Svi koji trebaju savjete za stvaranje strategije traženja prakse i posla, koji žele osvrt na životopis ili motivacijsko pismo ili trebaju novo, te oni koji traže pomoć pri pripremi za razgovore za posao, mogu se javiti članovima Savjeta mladih na njihovim društvenim mrežama ili putem maila career.starter.jastrebarsko@gmail.com.

Više o inicijativi možete saznati u videu i na službenoj Facebook stranici Savjeta mladih.

Savjet mladih Grada Jastrebarskog savjetodavno je tijelo Gradskog vijeća, a osnovano je s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Jastrebarskog. Uloga Savjeta mladih je aktivirati mlade da sudjeluju u akcijama, da daju prijedloge za poboljšanje uvjeta života mladih te isto tako i afirmacija mladih da se aktivno te izravno uključe u proces donošenja odluka o potrebama, strategijama i planovima za mlade.

© 2021. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr