Što radimo i planiramo u ovoj godini?

02.02.2022.

Što radimo i planiramo u ovoj godini?

Grad Jastrebarsko već se godinama može pohvaliti najvišom ocjenom za transparentnost proračuna. Tome doprinosi i objavljivanje proračunskog vodiča za građane s ciljem jasnog prikaza gradskih ulaganja i projekata.

Osim objave na službenim Internet stranicama, Proračun u malom dostavlja se građanima i u tiskanom izdanju, kako bi svi imali jednak pristup najvažnijim informacijama.

U 2022. godini završit će se neki od kapitalnih projekata sufinancirani sredstvima Europske unije, kao što su izgradnja pročistača otpadnih voda i pristupnih prometnica te uređenje biciklističko-pješačkih staza na samom ulasku u grad. Započet će i radovi na obnovi simbola našega grada, dvorca Erdödy, a u pripremi je i cijeli niz projekata koje ćemo kandidirati na natječaje.

Istaknimo tu pripremu dokuementacije za izgradnju novog dječjeg vrtića i vatrogasnog centra, a svakako i nastavak pripreme projekta javnog gradskog prijevoza. U pripremi su i dva velika turistička projekta koji čekaju svoju priliku, a to su Avanturistički park Japetić i Regionalni centar pjenušaca i vina.

Osim u kapitalne, ulažemo u projekte manje vrijednosti, ali zasigurno ne manje važnosti. To su sva ona izdvajanja koja čine ljepši život u našoj okolini, a kojima pokazujemo brigu o našim građanima - djeci, umirovljenicima, gospodarstvenicima, poljoprivrednicima, vatrogascima, braniteljima, kulturno-umjetničkim udrugama i ostalima.

Tu su i neke nove mjere, poput podizanja naknada za novorođenu djecu i financiranja higijenskih potrepština našim učenicama.

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr