Studenti ALU obišli radove na obnovi dvorca

25.04.2023.

Studenti ALU obišli radove na obnovi dvorca

Kako napreduje obnova najvrjednijeg jaskanskog kulturnog spomenika, dvorca Erdödy, provjerili su studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Na inicijativu mladog studenta kiparstva i Jaskanca Luke Domladovca za terensku su nastavu odabrali baš Jastrebarsko, gdje su uz dvorac obišli i župnu crkvu sv. Nikole biskupa, kao i kapelu sv. Duha koje su također u postupku obnove.

Studenti su imali i stručno vodstvo restauratora od kojih su čuli više o samoj izgradnji dvorca, njegovom propadanju i obnovi, a u tome im se pridružio i prodekan prof.art. Alen Novoselec.

Jedan od temeljnih ciljeva obnove dvorca Erdödy upravo je očuvanje izvornih građevnih elemenata iz 17. i 18. stoljeća, a trenutno su u tijeku i konzervatorski radovi na pojedinim elementima koji su sačuvani na dvorcu.

O tome više pročitajte u razgovoru s Darkom Kovačem, konzervatorom Konzervatorskog odjela u Zagrebu: https://bit.ly/41TwoYs.

 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr