Uz pomoć europskih sredstava saniraju se lokalne prometnice

31.01.2023.

Uz pomoć europskih sredstava saniraju se lokalne prometnice

Velik broj prometnica i dionica prometnica u gradu i gradskim naseljima bit će saniran iz sredstava Fonda solidarnosti Europske unije.

Odobrena su nam sredstva za prometnice kojima upravlja Grad Jastrebarsko (za razliku od županijskih i državnih), a  koje su bile prihvatljive za financiranje iz objavljenog javnog poziva. Riječ je o prometnicama koje su već bile asfaltirane, a značajnije su oštećene.

Za dio tih prometnica proveden je postupak javne nabave, dok se neke još ugovaraju, a sve je prikazano na karti

Ukupno prihvatljivi troškovi svih ovih radova po potpisanom Ugovoru o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operaciju „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećenih ulica na području grada Jastrebarskog“ iznose 9.139.782,65 Eura (68.863.692,38 HRK), a iznos potpore je 100%. Osim samih radova, ovim su iznosom obuhvaćene i usluge stručnog nadzora, a sami za rokovi za izvođenje radova iznimno su kratki, što je propisano javnim pozivom. 

Iz europskih fondova realiziramo kapitalne projekte, kao što je obnova dvorca Erdödy, a sufinancirana je i izgradnja pješačko – biciklističkih staza na glavnoj gradskoj prometnici, prometne mreže u Gospodarskoj zoni i pročistača otpadnih voda. Sad nam se ukazala prilika da uz pomoć europskih sredstava saniramo oštećene prometnice u brojnim naseljima i tako poboljšamo prometnu povezanost, ali i stvorimo uvjete za kvalitetniji život u Jastrebarskom. Naravno da postoji još puno prometnica koje također treba obnoviti, no nastavljamo vrijedno raditi kako bi sve one došle na red“, naglasio je gradonačelnik Zvonimir Novosel te dodao kako će se zbog već spomenutih kratkih rokova radovi izvoditi paralelno pa je unaprijed pozvao građane na razumijevanje prilikom izvođenja radova.

S ciljem boljeg informiranja građana, ucrtali smo na kartu i dionice županijskih cesta na kojima će se također izvoditi radovi, a za koje je Zagrebačkoj županiji i Županijskoj upravi za ceste odobreno financiranje također iz Fonda solidarnosti Europske unije. 

Iz ovog se Fonda financiraju i radovi na sanaciji klizišta u Prilipju za koje je Grad Jastrebarsko ostvario potporu u 100% iznosu, odnosno ukupno 1,7 milijuna kuna. 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr