Vatrogasni dom u Gucima oprema se europskim sredstvima

08.04.2022.

Vatrogasni dom u Gucima oprema se europskim sredstvima

Vatrogasni dom u Gucima Draganičkim uskoro će biti opremljen sredstvima Europske unije.

Za projekt „Opremanje vatrogasnog doma u naselju Guci Draganički“ koji je od strane LAG-a SAVA odobren u sklopu Natječaja Tip operacije 2.1.1. Potpora razvoju opće društvene infrastrukture te poboljšanju uvjeta života na ruralnom području dodijeljena je potpora u iznosu od 141.680,00 kuna, od čega je 90% osigurano iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj dok Republika Hrvatska sudjeluje s 10% udjela.

Ukupna je vrijednost ovog projekta 177.300,00 kuna, od čega će Grad Jastrebarsko osigurati 35.620,00 kuna.

Osim za potrebe DVD – a Guci, objekt ima i širu društvenu namjenu te služi za okupljanja i različite aktivnosti stanovnika naselja, a ovim će se projektom urediti i opremiti unutarnje prostorije – kuhinja i dvorana.

Predsjednik mjesnog odbora Nedeljko Bujan je zadovoljan te ističe kako će dom dobiti novu svrhu i još više koristiti i vatrogascima i svim mještanima.

Josip Golub, predsjednik DVD-a Guci potvrđuje kako je riječ o značajnom projektu za širu okolicu jer se u prostoru doma odvijaju različite aktivnosti, od vatrogasnih, do različitih proslava i događanja. „Iako projekt uređenja našega doma ovim ne završava, puno nam znači svako ulaganje koje će poboljšati uvjete korištenja“, dodaje Golub.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel istaknuo je kako Grad nastoji ulagati u sva naselja u skladu s prioritetima i mogućnostima, a sredstva koja se ostvare na različitim natječajima uvijek su vjetar u leđa i omogućuju brže i kvalitetnije zadovoljavanje potreba građana.

 

Projekt je prijavljen na Natječaj iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020., Natječaja za provedbu tipa operacije 2.1.1. iz Lokalne razvojne strategije Lokalne akcijske grupe SAVA (LAG SAVA), referentna oznaka: 21-2-1-1, financiranog iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Podmjera 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, Tip operacije TO 2.1.1. „Potpora razvoju opće društvene infrastrukture te poboljšanju uvjeta života na ruralnom prostoru“

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr