Važno je brinuti o mentalnom zdravlju djece i mladih!

03.02.2022.

Važno je brinuti o mentalnom zdravlju djece i mladih!

Udruga za logopedsku i psihološku podršku Ježeva kućica nositelj je projekta ZAMAh – Zajedno za mentalno zdravlje, na kojem su partneri Grad Jastrebarsko i Društvo naša djeca Jastrebarsko te Grad Samobor.

Cilj projekta podizanje je svijesti o važnosti brige za mentalno zdravlje djece i mladih koje, baš poput i tjelesnog, treba kontinuirano njegovati. Osobito je to važno u vremenima u kojima živimo gdje se susrećemo s potpuno novim izazovima i suočavamo s problemom distanciranja i konačno, otuđenja.

Konkretno, kroz projekt će se održati edukacija u suradnji s Vijećima za prevenciju navedenih gradova te će se razviti lokalna Strategija razvoja mentalnog zdravlja za djecu i mlade. Osim toga, projektom će biti osigurano 180 besplatnih sati psihoterapije za djecu i mlade te besplatna predavanja za širu javnost, s naglaskom na roditelje.

Vrijednost projekta je 482.200,63 kuna, a on je u potpunosti financiran EU sredstvima.

Ježeva kućica djeluje u Samoboru i Jastrebarskom, pružajući logopedsku i psihološku timsku podršku djeci, adolescentima i odraslima. Najvažnija prednost Ježeve kućice jest mogućnost interdisciplinarnog timskog rada, u kojem suradnja logopeda i psihologa omogućuje stvaranje kompletne slike te sveobuhvatnu pomoć korisnicima.

Osim projekta ZAMAh, Ježeva kućica aktivna je i kroz brojne druge aktivnosti. Povodom 15. Tjedna psihologije koji se održava od 14. do 20. veljače ove godine, Ježeva kućica i kabinet za psihologijski tretman i logopedsku podršku EmotiCor organiziraju besplatne psihologijske procjene za djecu i adolescente.

Besplatne procjene održat će se u Samoboru 17. i u Jastrebarskom 18. veljače. Jedna od procjena koja se provodi je procjena spremnosti za školu, namijenjena je za djecu školske obveznike, a procjenjuju se sposobnosti i predvještine potrebne za uspješno svladavanje nastavnog sadržaja 1. razreda. Osim toga, provodit će se i procjene emocionalnog funkcioniranja djece i mladih od 8 do 16 godina.

Broj mjesta je ograničen, a svoj interes za besplatne procjene u Tjednu psihologije možete prijaviti putem obrasca.

© 2022. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr