Započinju radovi na sanaciji klizišta u Prilipju

19.01.2023.

Započinju radovi na sanaciji klizišta u Prilipju

U ponedjeljak, 30. siječnja započet će radovi na sanaciji klizišta koje se nalazi u samom naselju u Prilipju, u neposrednoj blizini obiteljskih kuća.

Radovi će se izvoditi radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati, na dionici prometnice od kućnog broja 27 do 33, i to uz povremeno zatvaranje prometa.

Sami radovi trebali bi biti završeni do svibnja te molimo građane za razumijevanje i strpljenje, budući da su ovi radovi neophodni kako bi se obiteljske kuće zaštitile od daljnjeg razvijanja klizišta.

Podsjetimo kako je klizište u Prilipju aktivirano uslijed potresa u prosincu 2020. godine. Grad Jastrebarsko prijavio je projekt sanacije klizišta na javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te mu je odobren ukupan iznos od 1,7 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Osim klizišta u Prilipju, postoji još nekoliko aktivnih klizišta na području grada Jastrebarskog, a za njihovu sanaciju izrađuje se potrebna dokumentacija.

 

© 2023. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr