“Zelena tržnica” u Jaski

19.04.2021.

“Zelena tržnica” u Jaski

Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog donio je Odluku o načinu obavljanja prodaje na malo u ograđenim prostorima na otvorenom (princip „Zelene tržnice“), a koja na Strossmayerovom trgu kreće od srijede 21. travnja 2021. godine.

Upute o posebnom načinu rada tržnica na otvorenom za vrijeme trajanja epidemije COVID 19: 

  1. Dopušta se prodaja na malo voćnih, povrtnih i cvjetnih presadnica u ograđenim prostorima na otvorenom (princip „Zelene tržnice“). Pod ograđenim prostorom iz stavka 1. ove točke smatra se površina na otvorenom, koja je ograđena ogradom i ima kontrolirani ulaz i izlaz.
  2. Radno vrijeme zelene tržnice određuje se od 08,00 do 13,00 sati od ponedjeljka do subote. Nedjeljom je zelena tržnica zatvorena.
  3. Prije ulaska u prostor zelene tržnice kupac je dužan provesti dezinfekciju ruku te nositi zaštitnu masku.
  4. Nalaže se prodavačima na zelenoj tržnici da poštuju međusobni sigurnosni razmak od minimalno 3 (tri) metra kao i propisano socijalno distanciranje od kupaca.
  5. Na vidnim mjestima istaknuti upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni te o strogoj mjeri socijalnog distanciranja.
  6. U prostoru zelene tržnice istovremeno može boraviti maksimalno 6 (šest) kupaca.
  7. Prilikom boravka u prostoru zelene tržnice kupci su dužni pridržavati se mjera socijalnog distanciranja, odnosno paziti na međusobni razmak od minimalno 2 (dva) metra.

Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog

© 2021. Grad Jastrebarsko

Kontakt Grada Jastrebarskog

Nazovite nas svakim radnim danom od 8.00 do 16.00 sati na broj telefona 01 6281 110 ili nam pišite na našu e-mail adresu info@jastrebarsko.hr